Mellem svimlende skrænter, og strækkende sig langs krogede smågader, har Saint-Guilhem-le-Désert udviklet sig omkring Gellone-abbediet i en håndfuld kilometer fra Djævlebroen, og de er begge optaget på UNESCOs verdensarvsliste i medfør af Jakobsvejen, pilgrumsruten til Santiago de Compostela.
Saint-Guilhem-bjergene samt Djævlebroen, værdsættes af bjergvandrere og giver mulighed for at opdage fantastiske panoramaudsigter samt sjældne botaniske arter.
Grand site de France ® Saint-Guilhem-le-Désert
I Sydfrankrig, i hjertet af Languedoc og Hérault-slugterne, er "Grand Site de France® Saint-Guilhelm-le-Désert - Gorges de l'Hérault" én af juvelerne i Languedoc. Den har den træffende titel
som én af De Smukkeste Landsbyer i Frankrig.
UNESCOs Verdensarv
"Grand Site de France® Saint-Guilhem-le-Désert – Gorges de l’Hérault’’s ry skyldes især Gellone-abbediet, der blev grundlagt af Guilhelm, der var fætter til Karl den Store. Guilhem blev prist af trubadurerne i middelalderen og vandt stor hæder under de militære kampagner mod saracenerne. Han blev en helt under indtagelsen af Barcelona i 803, men valgte at lægge våbnene og blive munk. I 804 grundlagde han, vejledt af
Saint-Benoît d'Aniane, et kloster
i Gellone-dalens ensomhed.
I det 10. århundrede blev Guilhem helgenkåret til Saint-Guilhem, og Gellones spirituelle udstråling gør sig gældende. Klostret blev
et privilegeret stoppested
på pilgrimsruten, Jakobsvejen.
I begyndelsen af det 11. århundrede blev der foretaget en ombygning af abbediet.
Det symboliserer den første romerske kunst i Languedoc.
Det er indlagt på UNESCOs verdensarvsliste som Jakobsvejen ligesom den nærliggende Djævlebro. Denne betragtes som værende én af de ældste middelalderbroer i Frankrig. Den geografiske placering er helt mod syd for Hérault-slugterne, præcist ved den barske overgang mellem Languedoc-sletten og Hérault-slugterne.
Hérault-slugterne
Disse slugter byder på spektakulære, klippefyldte landskaber, der er stejle og indesluttede. De kan nå 200 til 300 m i dybden og har en specifikt middelhavsflora og -fauna. Så snart de gode dage er tilbage, er en tur i kano eller kajak en sand nydelse. St-Guilhem-bjergene, der hælder ud over slugterne, er værdsatte af bjergvandrere. Fra landsbypladsen er der talrige vandreture, hvor man kan opdage disse usædvanlige udsigter samt sjældne botaniske arter, herunder Salzmann-pinjen.
Af alle disse årsager og flere endnu har ‘Saint-Guilhem-le-Désert - Gorges de l'Hérault’ fået mærket Grand Site de France®. I 2012 blev den valgt som franskmændenes næstmest foretrukne landsby.
> Voir le site web de St-Guilhem le Désert
> Lancer le Diaporama sur St-Guilhem le Désert
Book
online !
Se her hvilke muligheder der er for overnatning i Hérault og reserver dit ophold online